Доброї ночі!
Мене цікавить виконання пункуту 9 лабораторної роботи №2, а саме:
Для результату 4 (часова діаграма рис. 3) розробити алгоритм (набір формул, блок-схему чи програму однією з мов програмування), який дозволяє знайти сумарну інтенсивність навантаження за годину (сума інтенсивностей навантаження всіх проміжків, що входять у годину) для всього періоду моделювання Tm , графічно подати отриманий результат і знайти годину найбільшого навантаження, вказавши її початок і кінець в секундах.
Я хотів написати програму в матлабі, ось її текст:
Код:
Tm=22;%сумарний час моделювання
ts=71;%час спостереження
c=1;% просто змінна яку я потім використовую
intensyvnosti=[];%тут має бути оголошений масив з інтенсивностей навантаження на проміжку t, він займає багато місця(близько 1022 значень)тому тут я його не оголосив
kizh=round(3600/ts);% кількість елементів(округлена) з масиву intensyvnosti які нам слід просумувати щоб знайти навантаження за одну годину, мається на увазі, що за першу годину ми беремо 1,..kizh елментів масиву intensyvnosti, за другу годину kizh+1...2*kizh елементів масиву intensyvnosti і т.д.
for a=1:1:Tm% змінна а тут оголошується як номер години по порядку;
for b=c:1:kizh*a;% За допомогою цього ми будемо здійснювати вибірку потрібних елементів з масиву intensyvnosti в масив mass
mass(b-c+1)=intensyvnosti(b);% тут ми здійснюєм вибірку з великого масиву intensyvnosti тих інтенсивностей які нам треба для a-тої годни. Щодо (b-c+1) це забезпечує нам правильний запис елментів в масив mass
end
mass1(a)=sum(mass);%mass1 масив в якому зберігаються суми елментів масиву mass, тут а година попорядку(і номер елемента масиву)
c=kizh*a+1;%присвоюєм змінній с таке значення яке необхідне для правильної наступної ітерації
end
ОТ і все, нажаль в кінцевому результаті я ніого не отримав, ТОчніше отрмав - масив в якому всі елементи рівні нулю

. Дуже хочу знайти тут помилку. Допоможіть будь ласка.
P.S. Насправді я не частий гість на форумах, тому наперед прошу вибачення за неточності, порушення правил і т.д.( якщо я такі допустив)
Повний розвязок цієї задачі дивіться тут.