forum.vnstele.com

Вітруальне навчальне середовище телекомунікацій - Форум підтримки
Сьогодні: 12 липня 2020, 19:40

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 2 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
ПовідомленняДодано: 20 квітня 2012, 15:28 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 19 січня 2012, 18:50
Повідомлення: 31
Звідки: Львів
Теми розрахунку за допомогою формули Бернуллі я уже торкався в темі Завдання для виконання курсової роботи. Там, я навів звичайний спосіб розрахунку цієї формули в середовищі MATLAB. Цей варіант повністю задовільнив мої вихідні дані, тому я зупинився саме на ньому. Але, як виявилось, він не зовсім підходить для інших вихідних даних.
Як наслідок я вирішив його дещо вдосконалити, для цього я написав рекурентну формулу обчислення формули Бернуллі і оформив її як функцію середовища MATLAB.
Нижче я наведу текст цієї функції в середовищі MATLAB:
Код:
function mass=Bernoulli(N,y)
for k=0:N
    if k==0
    Pk=nchoosek(N,k)*(y^k)*(1-y)^(N-k);
    else
     Pk=((Pk*y)/((1-y)*k))*(N-k+1);
    end;   
mass(k+1)=Pk;
end
return


Як цим користуватись дивіться в темі Як користуватись функцією написаною користвувачем в MATLAB?

Також, для полегшення студентського життя я запропоную варіант побудови графіка за допомогою цієї функції:
Код:
N=900; at=250/3600; ac=4.1; %вихідні дані
y=ac*at; k=0:N;
mass=Bernoulli(N,y);
graf=plot(k, mass);
set(graf,'lineWidth',2,'Color',[1 0 0]);

title('Графік залежності Pk,(Розподіл Бернуллі)');
xlabel('k, кількість викликів');
ylabel('Pk, імовірність поступлення k викликів');
grid on;


Ось отриманий результат:
Приєднання файлів:
Bernulli.png
Bernulli.png [ 7.19 Кб | Переглянуто 2098 разів ]


Для побудови цього графіка спеціально було використано тіж самі вихідні дані, що і в запропонованому мною методі в темі Завдання для виконання курсової роботи.
Порівнюючи отримані результати даним способом і попреднім, можна сказати, те, що вони є ідинтичними.
Різниця полягає лише в тому, що описаний тут метод піходить також для великих вихідних значень, чого не можна сказати про попередній метод.

П.С. Якщо у вас є якісь зауваження, або кращий варіант реалізації цієї функції, то пропонуйте їх в цій темі, адже вона призначена саме для цього. :D

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 23 квітня 2012, 11:17 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
Нема ні зауважень, ні кращого варіанту вирішення цієї задачі, це оптимальний варіант.


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 2 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
POWERED_BY
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB