forum.vnstele.com

Вітруальне навчальне середовище телекомунікацій - Форум підтримки
Сьогодні: 04 грудня 2021, 00:59

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 74 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Далі
Автор Повідомлення
ПовідомленняДодано: 04 травня 2011, 17:19 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
ascentman написав:
Євген Михайлович а можна вашу допомогу: я хотів би реалізувати першу формулу ерланга в матлабі але не можу зрозуміти як там задати суму з і по к

Я зробив наступним чином:
Функція Erlang1:
Код:
% Перша формула Ерланга

function EvY = Erlang1(v, Yn)
% v  - загальна кількість ліній в пучку
% Yn - інтенсивність поступаючого навантаження

Chis=0;
Znam=1;

Chis=fun(Yn, v);
for k = 1 : v
    Znam=Znam+fun(Yn, k);
end
EvY=Chis/Znam;

return;

Функція fun, що використовується в попередній функції:
Код:
% Функція для збільшення діапазону обчислень першої формули Ерланга

function rez = fun (Ynn, v)
rez=1;
for j=1:v
    rez=rez*Ynn/j;
end
return;


Файли з відповідними назвами функцій створюємо в робочій папці матлабу, використовуємо тільки функцію Erlang1, якій передаємо параметри (ті, що в дужках :) ). Результат виконання функції - імовірність втрат Ev(Y).


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 06 травня 2011, 00:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 23 лютого 2011, 03:08
Повідомлення: 24
Звідки: Камянка-Бузька,Львів
:idea: ...О_о... дякую....працює)))....але не знаю чи це недолік чи нє: графік такий не будується:

x = [10:180];
Ev = Erlang1(x,138.436);
plot(x,Ev)

побудова відбувається лише для 1-го значення з масиву, тобто 10...Тобто, коли виклик функції є в програмі - то така побудова неможлива?... Є просто інший спосіб: рахувати для всіх значень ліній Erlang1() і заданого Y і потім будувати по точках, але то я вважаю не дуже ефективно...

_________________
Volodya Rykhva thinks so....
Зображення


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 06 травня 2011, 10:11 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
Найпростіше зробити через цикл, наприклад так:
Код:
x = 10:180;
N=length(x);
for k = 1:N
Ev(k) = Erlang1(x(k), 138.436);
end
plot(x,Ev);

але це також не дуже ефективно.
Якщо реалізувати функцію, якій передається лише один аргумент, то запропонована вами конструкція працює, а коли два, то ні.
Підніміть літературу, як це можна було б зробити :D


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 08 травня 2011, 21:33 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 23 лютого 2011, 03:08
Повідомлення: 24
Звідки: Камянка-Бузька,Львів
а як математично можна побудувати графік таких формул?...якось гамма не зрозуміло, куди причіпити і ці умови в дужках... :?: Саме умови теоретично - то ясно, а реалізація їх у матлабі(маткаді) неясна.


Приєднані файли:
12122212.jpg
12122212.jpg [ 37.2 Кб | Переглянуто 1366 разів ]

_________________
Volodya Rykhva thinks so....
Зображення
Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 08 травня 2011, 23:18 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 23 лютого 2011, 03:08
Повідомлення: 24
Звідки: Камянка-Бузька,Львів
може пригодититься комусь: Калькулятор 1ша ф-ла Ерланга: http://www.erlang.com/calculator/erlb/
2-га ф-ла Ерланга: http://www.erlang.com/calculator/erlc/
Енгсета: http://www.erlang.com/calculator/engset/

_________________
Volodya Rykhva thinks so....
Зображення


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 09 травня 2011, 09:02 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
ascentman написав:
... , а реалізація їх у матлабі(маткаді) неясна.

В матлабі умову, ту що в дужках, задавати не потрібно, це скоріше - для людей :)
А графік будуємо дуже просто, змінюємо, наприклад в циклі, значення t*, а результуючу імовірність записуємо у масив, який потім візуалізуємо.
ascentman написав:
може пригодититься комусь: ...

Дякую за формули, цікаво зроблено, особливо сподобалися версії цих програм для Windows :)


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 09 травня 2011, 09:10 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 23 лютого 2011, 03:08
Повідомлення: 24
Звідки: Камянка-Бузька,Львів
ага,...ясно(а то ті умови мене збивали).....для віндовс версії сподобалися програми???....Ггг))...за 50$..lol..)

_________________
Volodya Rykhva thinks so....
Зображення


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 15 травня 2011, 22:00 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 09 лютого 2011, 18:09
Повідомлення: 20
Звідки: Львів
калькулятор формули енгсета здається не працює нормально...якшо вводити в нього середню інтенсивність навантаження від одного абонента то вибиває мені 2 лінії.....а числове значення поступаючого навантаження рахувати не хоче якшо воно більше 100

може я помилився в чомусь?

_________________
EEEEE RoN@n 3 GPAHATO}0


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 15 травня 2011, 22:24 
Офлайн

З нами з: 09 лютого 2011, 22:58
Повідомлення: 25
В пунктах 3.1,3.2,3,3 та 4.1,4.2 кількість ліній, розрахованих різними методами треба порівнювати з кількістю ліній, розрахованих за 1 формулою Ерланга?


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 16 травня 2011, 09:42 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
У висновках можна порівняти, хоча не обов"язково, основне - порівняти кількість ліній для певної схеми, отриману за різними методами розрахунку.


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 74 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
POWERED_BY
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB