forum.vnstele.com

Вітруальне навчальне середовище телекомунікацій - Форум підтримки
Сьогодні: 29 вересня 2020, 13:02

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 74 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Далі
Автор Повідомлення
ПовідомленняДодано: 07 квітня 2012, 19:40 
Офлайн

З нами з: 19 лютого 2012, 15:29
Повідомлення: 4
Скажіть будь ласка, як знайти Ydeff по формулі О'Делла?


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2012, 13:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 19 січня 2012, 18:50
Повідомлення: 31
Звідки: Львів
Ydeff - це інтенсивність навантаження яка задовільняє вихідні умови та розраховується за допомогою першої формули Ерланга. Відомими вихідними умовами у Вас є pb(допустима імовірінсть втрат) та Deff. Для того, щоб розрахувати Ydeff, в першу формулу Ераланга слід підставити ваші вихідні дані, причому змінній V слід присвоїти значення Deff.
Оскільки з формули Ерланга інтенсивінсть навантаження доволі тяжко виятгнути аналітично, то рекомендую побудувати графік залежності Ev(Y) від інтенсивності навантаження при сталому значення кількості ліній V=Deff. З точки на осі ординат яка відповідає вашій допустимій імовірності втрат слід провести пряму паралельну осі абцис. Ця пряма перетне, побудований вами графік в якісь точці, абцисса ціє точки буде рівною Ydeff.
Зрозуміло те, що такий метод визначення Ydeff не є точним, адже суттєву пхибку вносить товщина ліній і т.д. Тому я запропоную інший (як на мене, то значно кращий) метод, а саме метод підбору. Реалізувати його можна з допомогою такого алгоритму(MATLAB):
Код:
Deff="ваше значення без лапок"; V=Deff; pb="ваше значення без лапок"; % вихідні дані

for Y=0:0.001:inf
       for k=0:V
       if k==0
           erlang=(Y^k)/factorial(k);
       else
           erlang=(erlang*Y)/k;
       end
       mass1(k+1)=erlang;
       end
      Ev=mass1(V+1)/sum(mass1);
 
      if Ev<=pb
      else Ydeff=Y-0.001;
          break
      end
end;


Для того щоб отримати значення розрахованого Ydeff, в Command Window слід ввести "Ydeff" без лапок. Також значення отриманого Ydeff можна подивитись в вікіні Work Space.

П.С. А Євгену Михайловичу залишилось, тільки перевірити істинність написаного мною).

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 08 квітня 2012, 16:02 
Офлайн

З нами з: 08 квітня 2012, 15:09
Повідомлення: 3
що мені робити з от таким????


Приєднані файли:
Опис файлу: оце справа мій маткад, ото зліва факторіал мого чиcла N=868
курсак.jpg
курсак.jpg [ 36.28 Кб | Переглянуто 1451 разів ]
Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 09 квітня 2012, 00:59 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 19 січня 2012, 18:50
Повідомлення: 31
Звідки: Львів
Як було сказано в котромусь з попередніх повідомлень цієї теми, в курсовій роботі немає потреби рахувати факторіал окремого числа.
Здається, проблеми у Вас виникли при розрахунку за допмогою формули Бернуллі(якість картинки доволі погана).
Так от, спробуйте спершу розписувати комбінацію не за допомогою факторіалів, а використати встроєну функцію середовища MathCAD combin(n,k), функція ця обчислює комбінацію з n по k. Якщо використання цієї функції не вирішить Вашу проблему, то рекомендую використати середовище MATLAB або написати рекурентну формулу обчислення формули Бернуллі.
Також, я запропоную свій варіант обчислення формули Бернуллі в середовищі MATLAB(в цьому варіанті не використовується рекурентна формула, що в свою чергу трохи збільшує час обчислення та погіршує точність отриманого результату):
Код:
function mass=Bernoulli(N,y)
for k=0:N
Pk=nchoosek(N,k)*(y^k)*(1-y)^(N-k);
mass(k+1)=Pk;
end
return

Як цим користауватись дивіться в темі Як користуватись функцією написаною користвувачем в MATLAB?

Для полегшення Вашого життя я, також, запропоную сценарій за допомогою якого можна побудувати графік залежності Pk :
Код:
N=900; at=250/3600; ac=4.1; %вихідні дані

y=ac*at;
mass=Bernoulli(N,y);
k=0:N;
graf=plot(k, mass);
set(graf,'lineWidth',2,'Color',[1 0 0]);
 
title('Графік залежності Pk,(Розподіл Бернуллі)');
xlabel('k, кількість викликів');
ylabel('Pk, імовірність поступлення k викликів'); grid on;


Для того, щоб Ви переконались, що все працює наведу отриманий результат:
Приєднання файлів:
bernulli.png
bernulli.png [ 7.19 Кб | Переглянуто 1448 разів ]

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 09 квітня 2012, 11:27 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
Микола, дякую ! Краще і не скажеш :)
Взагалі, більшість формул даної курсової найбільш доцільно обчислювати через рекурентні співвідношення (коли наступний елемент ряду визначається через попередній), а формула Бернуллі у вашому прикладі шукається через кількість комбінацій, що може бути обмеженням при великих значеннях N i k.
І ще. Всі обчислення, які ви проводили в курсовій і коди програм (чи реалізацію в маткаді наприклад), краще наводити і в пояснювальній записці до курсової.


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 09 квітня 2012, 11:43 
Офлайн

З нами з: 08 квітня 2012, 15:09
Повідомлення: 3
Дякую, Миколо! Спробую)))


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 15 квітня 2012, 15:57 
Офлайн

З нами з: 02 березня 2012, 22:10
Повідомлення: 3
Скажіть будь ласка, п.5.2 ф-ла 49 не хоче рахувати і будувати графік(варіант 19), шо робити??? :?:


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 15 квітня 2012, 20:44 
Офлайн
Адміністратор сайту

З нами з: 11 січня 2011, 15:00
Повідомлення: 181
Звідки: Львів
Потрібно заставити цю 49 формулу рахувати і будувати графік :D
Ну а якщо серйозно, то це не найскладніша формула для обчислень в цьому методі. Спробуйте поетапно її реалізувати.
Спочатку знайдіть перший доданок ефективної доступності, а другий встановіть постійним, порахуйте втрати по ф.49, побудуйте графік, а потім вже переходьте до другого доданку доступності.


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 15 квітня 2012, 20:48 
Офлайн

З нами з: 02 березня 2012, 22:10
Повідомлення: 3
я вже заставила її рахувати і побудувати графік!
Все вийшло!!! :D
Дякую)))


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 19 квітня 2012, 19:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 19 січня 2012, 18:50
Повідомлення: 31
Звідки: Львів
В формулі Зображення(23), що стосується розділу "4.1. Розрахунок за допомогою методу ефективної доступності", слід добавити те, що отриманий резльтат Deff слід завжди округлювати до більшого найближчого цілого числа.

Чи є істинним таке твердження?

П.С. Для тих хто не замітив, кількість входів/виходів n=m=C1/z слід теж округлювати до найближчого більшого цілого числа.
П.П.С. В мене є ще одне питання, графіки слід будувати в кожному пункті в якому можлива побудова графіка, чи можна обійтись тільки методом підбору, і графіки будувати тільки в тих пунктах де це є безпосередньо в завданні?

_________________
Зображення


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 74 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
POWERED_BY
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB